24 uur zorgThuiszorg 

Zorg, voor altijd

Externe artsen kunnen borstinfecties zoals longontsteking en acute bronchitis behandelen. Maar voor de verzorging van mensen die niet op antibiotica reageren, zijn het de plaatselijke gezondheidswerkers, waaronder artsen en verpleegkundigen, die het overgrote deel van de diensten verrichten. En vaak zorgen die werknemers voor patiënten zonder verzekering. Het is handig dat zoiets altijd kan worden behandeld met bijvoorbeeld 24 uur zorg.

Omdat steeds meer gezondheidsinstellingen had lastiger en lastiger krijgen moeten er bepaalde keuzes worden gemaakt, zo kan niet elke zorginstelling nog voor altijd blijven bestaan, dit werd met name vroeger wel aangenomen. Ook niet alle medicijnen kunnen overal nog worden geleverd.

Spoedeisend, lijkt simpel, is het niet

Spoedeisende hulp artsen worden geconfronteerd met een paradox. In feite is de omgeving op de spoedeisende hulp heel anders dan in de jaren negentig, toen de sterke toename van ziekenhuisopnames van mensen met ernstige complicaties van longontsteking leidde tot een grote toestroom van patiënten uit de gemeenschap.

Dankzij de 24-uurs aanwezigheid van verpleegkundigen en artsen kunnen patiënten die snel moeten worden behandeld, worden getriageerd. Maar op enkele uitzonderingen na, komen deze patiënten niet voor behandeling van een behandelbare aandoening. In plaats daarvan wordt de eerste hulp bevolkt door mensen met zorgwekkende en gecompliceerde aandoeningen waarvan de zorgverleners niet goed weten hoe ze die moeten behandelen.

Weinig lokale artsen hebben toegang tot de opleiding van spoedeisende hulp in een ziekenhuis, en weinig lokale patiënten hebben toegang tot een multidisciplinair zorgteam bestaande uit zorgverleners die deskundig zijn in het behandelen van een grote verscheidenheid aan levensbedreigende aandoeningen.

De juiste zorg voor ieder

Of hun SEH nu open is of niet, lokale zorgverleners blijven in de frontlinie van de strijd tegen de antibiotica resistentie beweging. In feite staan artsen in plattelandsgebieden voor een grotere uitdaging dan hun collega’s in de steden, omdat zij verantwoordelijk zijn voor de zorg aan patiënten die niet komen opdagen

Related posts

Leave a Comment