Geen categorie 

Wat veroorzaakt pijn in de voet?

Onze voeten zijn vitale schokdempers. Je voeten ondersteunen je lichaamsgewicht terwijl je loopt en door je dag navigeert, dus voetpijn kan je leven verstoren. In feite heeft 77% van de volwassenen geworsteld met voetpijn die hen heeft vertraagd (metaforisch of letterlijk).

Wat veroorzaakt pijn aan de onderkant van je voet? Als u meer weet over de anatomie van uw voet, kunt u leren omgaan met problemen zoals plantaire fasciitis, metatarsalgie en neuropathie.

Mogelijke oorzaken

Je voeten zijn redelijk complex: 26 botten, 30 gewrichten en bijna 100 spieren en gewrichtsbanden. Elk van deze anatomische elementen, van je tenen tot je achillespees, helpen je rechtop en in balans te blijven.

In een gezonde voet werken deze talrijke botten, gewrichten en pezen samen om de druk van je stappen te absorberen. Maar een voetblessure of complicatie kan behoorlijk pijnlijk worden omdat uw voeten al uw lichaamsgewicht dragen, wat uw voet kan irriteren wanneer u opstaat.

Metatarsalgie

Metatarsalgie is een andere mogelijke oorzaak van uw voetpijn. Patiënten met metatarsalgie melden vaak pijn en ontsteking in de bal van hun voet, direct achter hun tenen. Wat veroorzaakt dit ongemak? Metatarsalgie kan zich ontwikkelen door activiteiten met een hoge impact die de onderkant van uw voeten kunnen belasten, zoals springen of rennen.

Uit een medisch onderzoek is gebleken dat 80% van de mensen op enig moment in hun leven metatarsalgie heeft ervaren. Veel patiënten melden dat hun milde tot matige metatarsalgiepijnen verdwijnen na het rusten van hun voeten en het gebruik van orthopedische inlegzolen.

Mocht je teveel last ondervinden van pijn in je voet, dan is het aan te raden om naar een expert te gaan. Hallux Voetexperts is bijvoorbeeld een specialist op dit gebied en zijn bekend met alle soorten problemen die je kunt ondervinden.

Related posts

Leave a Comment