Geen categorie 

Wat maakt een verpleegkundige horloge anders?

Horloges zijn een erg geliefd sieraad bij zowel mannen als vrouwen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want ze zijn niet alleen praktisch maar ook nog eens echt erg mooi. En dat zie je terug in de beroepen waarvoor horloges gebruikt worden. Horloges worden dan ook gebruikt door piloten, astronauten, chefs, schoonmakers, leraren en nog veel meer.

Niet elk horloge is hetzelfde. Zo heb je tal van verschillende functies die een horloge kan volbrengen. Ook is er een groot verschil tussen de materialen die gebruikt worden voor het maken van horloges en de bandjes waarmee het horloge om je pols zit.

Maar van elk soort horloge is het verpleegkundige horloge misschien wel de meest bijzondere. Hier zoeken we uit wat een verpleegkundige horloge is en wat het zo bijzonder maakt.

Wat is het?

Vanwege de strikte hygiëne regels in ziekenhuizen,  mogen verplegers geen sieraden en/of horloges dragen tijdens hun werk. Voor nogal wat verplegers is dit erg vervelend. We weten immers allemaal wel dat verplegers onder hoge tijdsdruk staan. Gemakkelijk de tijd kunnen lezen is dus voor een verpleegkundige absoluut geen overbodige luxe.

Om dit probleem te overkomen is het verpleegkundige horloge in het leven geroepen. Zoals de naam al suggereert zijn deze horloge speciaal gemaakt voor verpleegkundige die in de context van de hygiëne eisen van ziekenhuizen niet gebruik kunnen maken van een normaal horloge.

Wat maakt het bijzonder?

Bijna elk horloge is natuurlijk bedoeld om om de pols gedragen te worden. Maar omdat dit in het ziekenhuis wegens hygiëne regels niet mag, moest er voor de verpleegkundige horloges iets ander gevonden worden. Een verpleegkundige horloge, zoals die van MyMitella, werken met een metalen clip die je makkelijk aan je kleren hangt. Dit is wel toegestaan in de context van het ziekenhuis. Ook is een verpleegkundige horloge gemaakt van ander materiaal dat minder snel afvalstoffen opneemt.

Related posts

Leave a Comment