Mens en gezondheid 

Hoe maak je je hoofd leeg?

Zit jij te veel in je hoofd? En zou je graag wat meer in het moment willen leven? Dan is het van belang dat je je hoofd leegmaakt. Op die manier kom je heerlijk tot rust en zul je meer genieten van het leven. Nadenken is natuurlijk goed, maar je kunt ook te veel in je hoofd bezig zijn. Een hoofd dat vol zit met problemen en gedachten kost veel energie. Bovendien kun je er gestrest en lusteloos door raken. Tijd om je gedachten onder controle te krijgen dus! Maar hoe doe je dat, je hoofd leegmaken? Je vindt hier wat tips.

Schrijf alles op

Het is goed om alles (wat je bijvoorbeeld nog moet doen) op te schrijven. Zo zorg je ervoor dat het uit je hoofd geraakt en op het papier terecht komt. Je zult zien dat dit vaak direct al voor opluchting zorgt. Bovendien heb je op die manier ook een duidelijker overzicht van wat je allemaal nog te doen staat. Het wordt daardoor makkelijker om keuzes te maken en het biedt perspectief. Opeens kom je er misschien wel achter dat je eigenlijk helemaal niet zoveel te doen hebt en dat je het allemaal best wel aankunt.

Mediteer

Dat mediteren goed voor je is, dat wist je waarschijnlijk al. Het zorgt er onder andere voor dat je hoofd leger raakt. Je hoeft niet per se een half uur stil te zitten op een stoel, er bestaan ook andere vormen van mediteren. Ga bijvoorbeeld een flink stuk wandelen door de natuur, of neem plaats in een heerlijk solid surface bad (je vindt deze hier). Op die manier kom je geheel tot rust. Je kunt er ook voor kiezen om dit op een andere manier te doen. Onderneem bijvoorbeeld eens iets creatiefs, zoals schilderen of muziek maken. Het is maar net wat jij fijn vindt om te doen.

Related posts

Leave a Comment