Een hond met een gedragsprobleem? Ga voor gedragstherapie bij een dierenarts

Net als dat er veel mensen zijn die met een gedragsprobleem kampen, zo geldt dat voor honden ook. Het herkennen en het oplossen van gedragsproblemen bij honden is evenwel een stuk moeilijk dan bij mensen, want honden kunnen zich natuurlijk een stuk minder goed uitdrukken naar mensen toe. Dat maakt het extra lastig wanneer blijkt dat jou hond met dergelijke problemen te kampen heeft. Wat echter jammer genoeg niet iedereen weet is dat je dit soort problemen heel goed kunt aanpakken en mogelijk zelfs kunt oplossen. Zaak is hiervoor een dierenarts in Gorssel te vinden die gedragstherapie voor dieren aanbiedt. Mocht je een dergelijke dierenkliniek in Gorssel (of omgeving) weten te vinden, dan is het zeer de moeite waard van deze diensten gebruik te maken.

Welke gedragingen zijn tekenen van een serieus gedragsprobleem?

De volgende gedragingen kunnen een uiting zijn van een gedragsprobleem bij je hond, zeker als er sprake je van meerdere van deze gedragingen:

  • Onnodig agressief gedrag naar mensen of naar andere honden.
  • Veelvuldig en onnodig blaffen.
  • Hevig trekken aan de uitlaatlijn tijdens het uitlaten.
  • Het constant vragen om jouw eten.
  • Het ogenschijnlijk zonder reden slopen van spullen in je woning.
Dierenkliniek Gorssel

Zo belangrijk is het aanpakken van gedragsproblemen bij honden

Wanneer je hond structureel meerdere van bovenstaande gedragingen vertoont is het daadwerkelijk aan te raden om voor gedragstherapie te gaan bij een gerenommeerde dierenkliniek. In de eerste plaats is dat belangrijk voor je hond zelf, die dergelijk gedrag waarschijnlijk toont omdat deze niet goed in zijn of haar vel zit en dus ook niet gelukkig is. Daarnaast is het voor jezelf prettig als je via therapie beter gedrag realiseert, want een gelukkige en goed handelbare hond draagt ook bij aan je eigen geluk. Tenslotte maakt geslaagde therapie de kans op een zeer ongewenste situatie waarbij je hond een andere hond of zelfs een mens aanvalt veel kleiner.