corona virus gehadMens en gezondheid 

Corona gehad? Of was het een simpele griep?

Ben je de afgelopen tijd grieperig geweest? En weet je niet zeker of dit kwam door een besmetting door corona of door een ander virus? Veel mensen zijn benieuwd of ze de afgelopen tijd te maken gehad hebben met het coronavirus. Hoe zit dat bij jou? Ben je normaal gesproken nooit grieperig en heb je onlangs wel ineens griep gekregen? Ben jij ook benieuwd of dit het coronavirus was of dat het een gewoon virus was? 

Waarom

Waarom zou je willen weten of je corona gehad hebt? Allereerst natuurlijk omdat wij mensen hier allemaal nieuwsgierig naar zijn. Heb ik nu echt corona gehad of was het een gewoon griepje? Deze nieuwsgierigheid is heel normaal en makkelijk te verklaren. 

Herstelbewijs

Als je het coronavirus gehad hebt, kun je een herstelbewijs krijgen. Met dit herstelbewijs kun je één jaar lang een QR-code krijgen. Deze QR-code heb je tegenwoordig nodig om openbare gebouwen te betreden. Wil je bijvoorbeeld naar de bioscoop? Dit is enkel mogelijk met een QR-code. Van plan om een voetbalwedstrijd bij te wonen? Ook hier is een QR-code voor nodig. Van plan om een middagje te gaan sporten (in de sportschool)? Ook hier heb je een QR-code voor nodig. 

Hoe kom je aan een herstelbewijs?

Een herstelbewijs wordt uitgegeven door de GGD. Heb je klachten? Laat je dan testen door de GGD. Bij een positief resultaat, heb je recht op een herstelbewijs. 

Heb ik corona gehad?Benieuwd of je corona gehad hebt (terwijl je nu geen klachten hebt?) Via How Are You Diagnostics kun je hier achter komen. Coronatest nodig? Ook deze kun je hier bestellen!

Related posts

Leave a Comment