Geen categorie 

Bewegen met een blessure doe je zo

Sporten is super belangrijk, het zorgt dat we fit en gezond de nieuwe dag toe treden. Maar sporten is niet alleen belangrijk en daardoor noodzakelijk, maar het is vooral ook erg leuk. Velen van ons zitten we op voetbal, hockey, dansen of op de atletiek vereniging. Daar ben je lekker bezig met bewegen, maak je nieuwe vrienden en blijf je ook nog eens gezond. Ideaal dus. 

Maar helaas gaat het bij sporten ook wel eens mis. Het komt vaak genoeg voor dat je een vervelende blessure oploopt tijdens het sporten. Bij het voetballen krijg je wel eens een schop, tijdens het hardlopen kan je je een keer verzwikken en bij de hockey kan er ook maar  zo eens een spiertje scheuren. Pijnlijk, en ook nog eens erg vervelend, want nu kun je niet verder sporten.

Ondanks je blessure wil je waarschijnlijk toch een beetje in beweging blijven. Immers wil je niet je conditie verliezen waar je zo lang voor gewerkt hebt om die op te bouwen. Maar hoe ga je nu bewegen met een blessure, zonder alles erger te maken dan dat het al is? In dit artikel geven we je een tip.

Ga naar de Fysio

De absolute aanrader voor het bewegen met een blessure is wat mij betreft toch het bezoeken van een fysiotherapeut. Onze lokale fysiotherapie Velsen, Movamento is het eerste wat ik binnentreedt als ik een blessure heb. Bij de fysiotherapeut Movamento weten ze namelijk precies op welke manier jij het beste kan bewegen met een blessure.

Dat niet alleen, bij een fysiotherapeut weten ze ook hoe je snel en effectief van een blessure af komt. Zo ben je bij de fysiotherapeut niet simpelweg lekker aan het bewegen, maar werk je ook nog echt ergens naar toe. Namelijk het overkomen van je blessure, zodat je weer lekker zelf aan het sporten kan. 

Related posts

Leave a Comment